GESCHIEDENIS


Responsible Young Drivers werd opgericht bij onze zuiderburen. Op zaterdag 28 oktober 1989 kwam de Belgische jongeman Tanguy om het leven na een slippartij. Dit tragische ongeval, dat jammer genoeg al vele jonge bestuurders is overkomen, gaf aanleiding tot actie. 

De vrienden en familieleden van Tanguy wilden niet bij de pakken blijven zitten. Ze richtten daarom de Stichting Tanguy Moreau de Melen Responsible Young Drivers op. Ze wilden het aantal verkeersongevallen bij jongeren verminderen. Dit bleek geen gemakkelijke opdracht te zijn. Men moest immers een boodschap overbrengen die vrij gevoelig ligt bij het jonge publiek. Daarom worden alle acties steeds op een positieve en ludieke manier gevoerd. Wanneer deze positieve boodschap dan nog wordt doorgegeven door andere leeftijdsgenoten, zijn de jonge bestuurders gemotiveerder om te luisteren. 

In de loop der jaren is de Belgische organisatie sterk gegroeid en sinds 2003 ook actief in andere landen. Vanaf 2004 zijn de Responsible Young Drivers ook permanent vertegenwoordigd in ons land! In januari 2006 werd de Stichting Responsible Young Drivers Nederland opgericht.

TWITTER

FACEBOOK


Ook zo’n actie?!

Klik hier voor meer informatie als ons team ook aanwezig moet zijn op uw evenement.
offerte-aanvragen