Afleiding

PING.. Kan jij de verleiding weerstaan als jij in de auto zit en een appje krijgt? Het lukt je.. wat sterk! PING PING PING.. oké.. je telefoon gaat nu wel heel vaak af. Zou er iets aan de hand zijn? Toch maar even stiekem kijken misschien.. Wij als mensen zijn onwijs nieuwsgierig en willen niks missen. Maar heb jij er wel eens bij stil gestaan welke risico’s dit met zich mee brengt als jij je mobiel gebruikt tijdens deelname aan het verkeer?

FACT: 92% van de Nederlanders vindt gebruik van een mobiel in de auto gevaarlijk. 86% van de bijrijders voelt zich onveilig naast iemand die met zijn mobiel bezig is tijdens het rijden en 80% van de bijrijders geeft aan er iets van te zeggen als dit gebeurt. Toch geeft 68,7% van de Nederlandse bevolking aan zelf de telefoon ook achter het stuur gebruiken.

 

Wanneer jij afgeleid bent heb je veel meer kans om een verkeersongeluk te veroorzaken. Maar wanneer en waardoor gebeurt dit?

 

RYD heeft een aantal campagnes ontwikkeld over afleiding in het verkeer. Je kan hiermee bijvoorbeeld met een simulator zelf ervaren wat er gebeurt als jij een appje verstuurt en een aantal seconden niet op de weg let. Wij komen graag langs om voorlichting te geven bij jullie op school, op een festival, evenement enz.

 

Hieronder vind je de verschillende campagnes die wij uitvoeren over afleiding in het verkeer: