Verlichting

Het is laat en na een leuk avondje stappen besluit je naar huis te gaan. Je komt bij je fiets en ziet dat deze is omgevallen. Je probeert je lichten aan te doen maar blijkbaar doen deze het niet meer door de val. Je bent wel klaar met de avond en wil graag naar huis. Toch maar gewoon gaan fietsen zonder licht? Het is maar een klein stukje.. Is dit jou wel eens overkomen? En weet je hoe onzichtbaar jij bent voor andere weggebruikers?

Wanneer je gaat fietsen zonder de juiste verlichting breng jij jezelf in gevaar. Andere weggebruikers zien jou pas op het allerlaatste moment. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties in het verkeer.

 

FACT: Het risico voor fietsers om bij duisternis slachtoffer te worden van een ongeval neemt met circa 17% als de fiets een werkend voor- en achterlicht heeft.

 

RYD heeft een campagne bedacht waarbij wij de straat op gaan om voorlichting te geven over dit onderwerp. Welke verlichting is juist? Reflectoren verplicht? Om het probleem meteen aan te pakken delen wij fietsverlichting uit aan de fietsers zonder licht.