Alcohol & Drugs

Hou jij van een avondje doorhalen, trippen op een festival, dansjes doen in de club of lekker wijnen wijnen wijnen met vrienden? Wij ook! En jij vast ook.. Bedenk jij van tevoren hoe je weer veilig thuiskomt?

Wanneer jij BOB bent, kom je dan wel eens in de verleiding om toch drankjes te drinken of ben jij baas BOB en zorg je dat jij en je vrienden veilig thuiskomen?

 

FACT: Volgens de laatste meting van het alcoholgebruik bij automobilisten in weekendnachten, rijdt 1,4% op dat moment onder invloed van alcohol. Nederland heeft 17,2 miljoen inwoners. Stel, daarvan nemen op een zaterdagnacht 400.000 deel aan het verkeer. Dat zou betekenen dat van die 400.000 bestuurders, 5.600 onder invloed zijn.

 

Deze getallen zijn te hoog en hier willen wij als Responsible Young Drivers wat aan doen! Daarom hebben wij een aantal superleuke campagnes bedacht om jullie over alcohol en drugs in het verkeer voor te lichten. Tijdens onze campagnes kan jij ervaren hoe het is om ‘onder invloed te rijden’ en kan jij met een nuchtere blik zien hoe gevaarlijk dit is! Wij komen daarom graag bij jullie langs op school, in de club, bij je lievelingsfestival of tijdens de derde helft op jouw sportclub.

Hieronder vind je de verschillende campagnes die wij uitvoeren over alcohol en drugs in het verkeer: