Over RYD

Werken bij RYD

Het campagneteam

De kracht van een organisatie zit vaak in het personeel. Bij Responsible Young Drivers is dat zeker ook het geval! Het campagneteam bestaat uit een grote groep enthousiaste jongeren tussen de 18 en 27 jaar. Deze zijn allemaal even gemotiveerd om andere jongeren bewust te maken van de risico’s in het verkeer! Sommigen spreken uit eigen ervaring, anderen hebben zich onveilig gevoelt terwijl ze naast iemand zaten die gedronken had, hebben iemand verloren door rijden onder invloed, zijn tegen een lantaarnpaal aangereden terwijl ze tijdens het fietsen aan het appen waren of willen gewoon hun steentje bijdragen aan dit goede doel. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen, maar allemaal hebben we hetzelfde doel. Bewustwording creëren over dit onderwerp en zorgen dat iedereen weer veilig thuiskomt. En daarom is het campagneteam van RYD zo onwijs sterk in wat zij doet!

Het campagneteam werkt vanuit drie locaties verspreid door het land. Wij hebben een team in Utrecht, Apeldoorn en Leeuwarden. Omdat wij campagnes door het hele land uitvoeren heeft elk team zijn eigen uitvoeringsgebied.

Team Utrecht voert campagne in Utrecht, Zuid-Holland, Brabant, Zeeland en Maastricht.
Team Apeldoorn voert campagne in Overijssel, Gelderland en Flevoland.
Team Leeuwarden voert campagne in Friesland, Groningen, Drenthe en Noord-Holland.

 

Het kantoor team:

Achter het campagneteam staat natuurlijk ook een team die zorgt dat er campagnes worden bedacht, ontwikkeld, uitgevoerd, dat het campagneteam op de juiste plek staat en dat alles organisatorisch goed verloopt.

 

Zij zijn samen de cowboys en -girls van de verkeersveiligheid. Geef ze een opdracht en zij zorgen dat het gerealiseerd wordt. Geef ze een budget en zij zorgen ervoor dat er een campagne komt waar je u tegen zegt. Kortom: ze zijn allemaal creatief, punctueel en houden van een uitdaging!

Ze houden van een avontuur en hun werkdag bij RYD is nooit hetzelfde. Ze houden niet van rangen en standen en doen het met zijn allen. De 9 tot 5 mentaliteit is bij hun geen feit. De ene dag ben je stickers aan het plakken op een campagne bakfiets en de andere dag ben je acties aan het boeken, dan organiseer jij een release van een campagne en een andere dag ben jij een opslag aan het opruimen.

 

Even voorstellen:

Pieter L Folkertsma AKA de directie.

Onze Pieter is ooit begonnen als campagneteamlid op 23 mei 2008. Hij reed op deze avond naar Ureterp om op Oerrock (festival) zijn eerste A&D te draaien, nietsvermoedend dat deze bijbaan zou uitdraaien tot een heuse grote mensen baan. Op 8 september 2011 is hij directeur geworden van Responsible Young Drivers en is inmiddels alweer 10 jaar directeur. Dit doet hij met passie en plezier!

 

Rixt Sinnema AKA de vrouwelijke directie (projectleider)

Onze Rixt is Pieter zijn grote steun en toeverlaat. Want wat is een man zonder ‘’work woman’’ die niet het volledige overzicht heeft. Zij houdt alle ballen in de lucht en vergeet nooit iets. Zij bijt zich vast is een project en red zich er volledig mee. Ze is zeer gedreven en zorgt ervoor dat het altijd geregeld wordt! Wat zouden wij zonder haar moeten! Rixt is gestart als projectmedewerker in ….. en werkt nu als projectleider sinds…

 

Eva Vellema AKA planini (planner)

Onze Eva is de motor van RYD. Zij zorgt ervoor dat op elke actie een team staat, ze regelt het vervoer, heeft een overzicht van het materiaal. Kortom zonder haar zijn we niks. Zij is de tussenpersoon tussen het campagneteam en het kantoorteam. Daarom is haar baan soms een hele opgave. Maar onze Eva die doet het zonder blikken of blozen! Ook zorgt zij ervoor dat het campagneteam op pijl blijft en doet zij een aantal HR-werkzaamheden. Eva is werkzaam bij RYD vanaf september 2019 als planner.

 

Romee de Jong AKA actieheld (projectmedewerker)

Onze Romee kan acties boeken als geen ander. Zij zorgt ervoor dat dat de planning altijd goed gevuld is met acties. Elke klus maakt ze haar eigen en alles wat ze doet komt tot een geweldig resultaat! Ook is onze Romee een echte creatieve ontwerper. Zij bedenkt de leukste designs voor onze quizzen, spellen enz. Romee houdt zich ook bezig met het inplannen van de sollicitatiegesprekken van het campagneteam en zorgt ervoor dat het campagneteam goed gevuld is. Zij is werkzaam bij RYD vanaf april 2020.

 

Jeffrey Rauwerda AKA de simulator man (projectmedewerker/ campagneteamlid)

Onze Jeffrey komt uit het campagneteam, maar is inmiddels ook werkzaam in het kantoorteam. Doordat hij acties draait met het campagneteam ziet hij precies wat de sterke kanten zijn van een campagne en de verbeterpunten. Hierdoor kan het kantoorteam snel schakelen en dingen aanpassen. Ook heeft hij de hele technische kant op zich genomen en weet elke simulator aan de praat te krijgen. Jeffrey is al 3 jaar werkzaam in het campagneteam en vanaf november 2020 op kantoor.

 

Sterre Morssink AKA  (projectleider, HR en manus)

Onze Sterre is een manus van alles. Volgens Pieter de meest mislukte projectleider die er maar bestaat omdat ze na een poosje graag iets overdraagt aan haar collega’s omdat ze weer met iets nieuws bezig is. De ene keer flext zij een kever doormidden voor een campagne en het andere moment start ze een BV voor het campagneteam. Sterre is werkzaam als projectmedewerker vanaf januari 2019 en in oktober 2020 is zij (mislukte) projectleider geworden.

 

Reviews:
Op onze bedrijfspagina op Indeed hebben een aantal teamleden uit het campagneteam een review achter gelaten. Hierdoor krijg je een goede indruk hoe het is om te werken voor Responsible Young Drivers. Één review springt eruit. Deze delen wij graag met jullie:

Responsible Young Drivers is een erg leuke werkgever. Ik werk hier al bijna 4 jaar met plezier. Ik ben begonnen als teamlid en inmiddels teamleider, er is hierin dus de mogelijkheid om door te groeien.

 

De sfeer in dit bedrijf is erg aangenaam. Ik zou deze beschrijven als informeel, maar ondertussen werkt iedereen hard aan het maatschappelijke doel van deze organisatie. Wij zijn zelf geen heilige boontjes, maar vinden het wel belangrijk om jongeren te vertellen over de risico’s van alcohol en drugs in het verkeer.

 

Tijdens de acties kom je op veel verschillende plekken door het hele land. Dit is voor mij één van de aspecten die het werk zo leuk maken. Je werkt door het hele land op scholen, rijscholen, evenementen en festivals, maar ook wel eens op congressen of bijvoorbeeld de plaatselijke sportclub. Erg afwisselend dus!

 

Je werkt in een erg leuk team! Normaliter ga je met zijn drieën op actie. Je spreekt van te voren af bij de opslag, gaat samen spullen inladen, rijdt naar locatie, bouwt daar op om vervolgens de actie te draaien, waarna je weer afbouwt en uitlaadt bij onze opslag. We hebben een opslag in Apeldoorn, Utrecht en Leeuwarden.

 

We hebben verschillende soorten acties. De ene keer nemen we blaastesten/drugstesten af op een festival, de keer erna geef je een informatieve presentatie op een school. Weer een andere keer geef je uitleg over de werking van alcohol en drugs aan de hand van een 3D Virtual Reality Simulator en weer een andere keer sta je op een plein met een alcoholkart. De afwisseling maakt het leuk, maar toch komt de informatie die je verteld allemaal weer samen, het gaat ten slotte allemaal over de werking van alcohol en drugs (in het verkeer).

 

Kortom: een fijne werkgever, gezellige sfeer, leuk team, afwisselende en uitdagende werkzaamheden op uiteenlopende locaties door het hele land!

Minpunten:
af en toe lange werkdagen en soms ver weg.

Voor meer reviews klik op deze link.

  Voornaam

  VOORNAAM *


  Achternaam

  ACHTERNAAM *


  E-Mailadres

  E-MAILADRES *


  Telefoon

  TELEFOON *


  Onderwerp

  ONDERWERP *


  Bericht

  BERICHT *


  * Verplichte velden


  Condities accepteren


  Verzenden